• 22 juni, 2024 08:54

Största Julblixten på många år.

avHenrik Carlsson

dec 19, 2023

Måndagen den 18 dec var det Nybro Schacksällskaps Klassiska Julblixt tolalt dök det upp 23 deltgare i härlig blandning av ungdomar och seniorer. Tre klubbar var representerade Nybro Schacksällskap självklart. Kalmar Schackschackklubb och Rödeby Schackklubb.

Innan vi körde igång blev det glögg och pepparkakor. Sedan kör vi 5 hårda partier, och så det blev det lite fika med Nybakade Lussekatter, Kaffe och Julmust. Sedan fortsatte bataljerna och till sista när 9 partier var spelade. Stod Godhar Alo, Kalmar SK överst på pallen med 7,5 poäng tät följd av Henrik Carlsson, Nybro SS 7p andra plats och på tredjeplats kom Fehmi Oguz Ozkeroglu, Rödeby SK Således blev senior ostar utdelade bland de tre klubbarna som deltog. Bland Juniorerna som också fick ostar i pris var det Arthur Mommer, Nybro SS som kom först på 6 poäng. Där efter har vi Nic Sandberg, Nybro SS på 5 poäng. På tredjeplats kom Florentin Frank på 5 Poäng. Julblixten hade vi satt 15 år som grens för Juniorer där av komma Florentin på 3.e plats istället för Valentin som är 16 år och hade samma poäng men med bättre kvalitetspoäng.

Bakre
Bakre raden från vänster Florentin, Oguzu, Henrik och Gohdar Främre raden Arthur och Nic
Hela gänget som deltog i årets Julblixt. En härlig bland av Seniorer och Juniorer.

Vi fick tack vare ett samarbete med LF Kalmar pengar som vi använder till en Kickoff i början av säsongen, men det blev lite över så dem har vi nu också gjort slut på då allt var gratis för deltagarna. Det skilde 67 år mellan äldsta och yngsta deltagaren idag, det var varken den äldsta eller yngsta som är med i klubben men det kallar vi schysst idrott för alla! #LFkalmar

Fotograf till Alla bilder Mikael Alriksson